Kunst- en cultuurroute

Ook in 2023 Kunst- en cultuurroute in Galder-Strijbeek: Lees meer

 

In het voorjaar van 2022 ontstond het idee om een kunst- en cultuurroute Galder- Strijbeek te organiseren.

Voor de organisatie werd een initiatiefgroep gevormd, bestaande uit; Ria Goethals, Els Goos, Helmie Kremers, Wil Loermans, Emmy Rooden, Anja Scharpff en Christianne Terneldeli. Deze initiatiefgroep kon mede dankzij sponsoring en een subsidie vanuit het Goede Ideeenfonds van de gemeente Alphen-Chaam de eerste kunst- en cultuurroute Galder-Strijbeek organiseren op 18 september 2022.

Het aantal deelnemers uit de beide dorpskernen bedroeg ruim 30 personen met verschillende disciplines (schilderen, fotografie, keramiek, vilt, Ikebana, bloemsierkunst en meer). Bij de opening van de overzichtstentoonstelling van deelnemende amateur- kunstenaars waren ruim 100 personen aanwezig. Het aantal bezoekers bedroeg op diverse locaties meer dan 200.

Het succes van deze eerste kunst- en cultuurroute Galder- Strijbeek heeft er mede aan bijgedragen dat er een werkgroep doorgaat, die zich verantwoordelijk voelt voor de organisatie van verwante culturele activiteiten in Galder- Strijbeek.

Voor 2023 worden voorbereidingen getroffen voor een muzikaal evenement onder de titel: Kunst- en cultuurroute 2023 /Muziek. In 2024 volgt dan weer een reguliere kunst- en cultuurroute.

Meer weten over de werkgroep​ Kunst- en cultuurroute?

Neem contact met ons op. Stel jouw vraag via het formulier of mail ons.