Kunst- en cultuurroute 2023

Ook in 2023 Kunst- en cultuurroute in Galder- Strijbeek

De werkgroep Kunst en Cultuurroute Galder-Strijbeek heeft de definitieve opzet met de deelnemers vastgesteld en kondigt met trots de route voor 2023 aan.

Op 17 september 2023 gaat deze route weer van start en dit keer met als thema: MUZIEK.

Wij willen graag de waarde van muziek laten ervaren als universele taal. Een taal die mensen verbindt. In ons geval willen we de verbinding zoeken tussen verschillende genres van muziek en tussen meerdere generaties.

De opening vindt plaats in De Leeuwerik vanaf 11.00 uur en wordt grotendeels verzorgd door kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de Mattheusschool te Galder. De leerlingen zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen en laten graag tijdens de opening hun producten zien en horen.

Zowel in de Leeuwerik als op verschillende locaties wordt muziek van verschillende genres ten gehore gebracht. Voor het gedetailleerde programma is er een folder beschikbaar.

In de Jacobskapel is een expositie te zien van de fotoclub Galder-Strijbeek. Zij hebben het thema muziek als uitgangspunt genomen.

Als finale hebben we een optreden kunnen vastleggen van Maarten Stalpers. Een muzikaal fenomeen uit Bergen op Zoom die onder het motto “Gilbert Becaud ontmoet…” ons meeneemt naar de wereld van de Franse chansons. Deze finale is vrij toegankelijk, maar vol is vol.

Samenwerking met Stichting Culturele Ontwikkeling Alphen-Chaam (COAC):

De werkgroep is erg blij met de samenwerking met het COAC. Deze stichting maakt het mogelijk om binnen de gemeente Alphen-Chaam culturele evenementen op te starten.

Bijdrage lokale sponsors en stimuleringsfonds Thebe – extra:

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door lokale sponsors en het Stimuleringsfonds Thebe- extra.